1Z0-063 the Most Up to Date VCE And PDF Instant Download

Do not worry about that if you are stuck in the Oracle Database Application Development Hotest 1Z0-063 free download exam difficulties, We will assist you all your way through the Oracle Database Application Development Apr 06,2022 Latest 1Z0-063 QAs Oracle Database 12c: Advanced Administration exam with the most update Oracle Database Application Development latest 1Z0-063 dumps. We exam 1Z0-063 dumps are the most comprehensive material, covering every key knowledge of Hotest 1Z0-063 pdf Oracle Database 12c: Advanced Administration exam.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 1Z0-063 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 1Z0-063 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 1Z0-063 dumps.Free sample questions of 1Z0-063 free dumps are provided here. All the following questions are from the latest real 1Z0-063 dumps.

Question 1:

Which two statements are true about scheduling operations in a pluggable database (PDB)? (Choose two.)

A. Scheduler jobs for a PDB can be defined only at the container database (CDB) level.

B. A job defined in a PDB runs only if that PDB is open.

C. Scheduler attribute setting is performed only at the CDB level.

D. Scheduler objects created by users can be exported or imported using Data Pump.

E. Scheduler jobs for a PDB can be created only by common users.

Correct Answer: BD


Question 2:

You notice performance degradation in your production Oracle 12c database. You want to know what caused this performance difference.

Which method or feature should you use?

A. Database Replay

B. Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) Compare Period report

C. Active Session History (ASH) report

D. SQL Performance Analyzer

Correct Answer: B

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E24628_01/server.121/e17635/tdppt_degrade.htm


Question 3:

Examine the command:

SQL> RECOVER DATABASE USING BACKUP CONTROLFILE UNTIL CANCEL;

In which two scenarios is this command required? (Choose two.)

A. The current online redo log file is missing.

B. A data file belonging to a noncritical tablespace is missing.

C. All the control files are missing.

D. The control file backup is older than the database backup.

E. All the data files are missing.

Correct Answer: CD

Reference: http://searchoracle.techtarget.com/answer/Recover-database-using-backup-controlfile-until-cancel


Question 4:

Which two are prerequisites for setting up Flashback Data Archive? (Choose two.)

A. Fast Recovery Area should be defined.

B. Undo retention guarantee should be enabled.

C. Supplemental logging should be enabled.

D. Automatic Undo Management should be enabled.

E. All users using Flashback Data Archive should have unlimited quota on the Flashback Data Archive tablespace.

F. The tablespace in which the Flashback Data Archive is created should have Automatic Segment Space Management (ASSM) enabled.

Correct Answer: DF

Reference: http://www.oracle.com/technetwork/database/focus-areas/storage/total-recall-whitepaper-171749.pdf (page 8)


Question 5:

You want to export the pluggable database (PDB) HR_PDB1 from the multitenant container database (CDB) CDB1 and import it into the CDB2 CDB as the EMP_PDB1 PDB.

Examine the list of possible steps required to perform the task:

1.

Create a PDB named EMP_PDB1.

2.

Export the HR_PDB1 PDB by using the FULL clause.

3.

Open the EMP_PDB1 PDB.

4.

Mount the EMP_PDB1 PDB.

5.

Synchronize the EMP_PDB1 PDB in restricted mode.

6.

Copy the dump file to the Data Pump directory.

7.

Create a Data Pump directory in the EMP_PDB1 PDB.

8.

Import data into EMP_PDB1 with the FULL and REMAP clauses.

9.

Create the same tablespaces in EMP_PDB1 as in HR_PDB1 for new local user objects.

Identify the required steps in the correct order.

A. 2, 1, 3, 7, 6, and 8

B. 2, 1, 4, 5, 3, 7, 6, 9, and 8

C. 2, 1, 3, 7, 6, 9, and 8

D. 2, 1, 3, 5, 7, 6, and 8

Correct Answer: C


Question 6:

Examine the commands executed in the root container of your multitenant container database (CDB) that has multiple pluggable databases (PDBs):

SQL> CREATE USER c##a_admin IDENTIFIED BY orcl123;

SQL> CREATE ROLE c##role1 CONTAINER=ALL;

SQL> GRANT CREATE VIEW TO C##roleI CONTAINER=ALL;

SQL> GRANT c##role1 TO c##a_admin CONTAINER=ALL;

SQL> REVOKE c##role1 FROM c##a_admin;

What is the result of the revoke command?

A. It executes successfully and the c##role1 role is revoked from the c##a_admin user only in the root container.

B. It fails and reports an error because the container=all clause is not used.

C. It executes successfully and the c##rocl1 role is revoked from the c##a_admin user in the root database and all the PDBs.

D. It fails and reports an error because the container=current clause is not used.

Correct Answer: B


Question 7:

Examine the RMAN command:

RMAN> CONFIGURE ENCRYPTION FOR DATABASE ON; RMAN> BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG;

Which prerequisite must be met before accomplishing the backup?

A. The password for the encryption must be set up.

B. Oracle wallet for the encryption must be set up.

C. All the tablespaces in the database must be encrypted.

D. Oracle Database Vault must be enabled.

Correct Answer: B

Reference:

configuration encryption will use by Transparent encryption, For transparent encryption, you will need to create a wallet, and it must be open. Transparent encryption will then occur automatically after you have issued the CONFIGURE

ENCRYPTION FOR DATABASE ON or CONFIGURE ENCRYPTION FOR TABLESPACE ON command.

http://docs.oracle.com/cd/E25054_01/backup.1111/e10642/rcmbckad.htm#CEGEJABH


Question 8:

In your database, the tbs percent used parameter is set to 60 and the tbs percent free parameter is set to 20.

Which two storage-tiering actions might be automated when using Information Lifecycle Management (ILM) to automate data movement? (Choose two.)

A. The movement of all segments to a target tablespace with a higher degree of compression, on a different storage tier, when the source tablespace exceeds tbs percent used

B. Setting the target tablespace to read-only after the segments are moved

C. The movement of some segments to a target tablespace with a higher degree of compression, on a different storage tier, when the source tablespace exceeds T3S percent used

D. Taking the target tablespace offline after the segments are moved

E. The movement of some blocks to a target tablespace with a lower degree of compression, on a different storage tier, when the source tablespace exceeds tbs percent used

Correct Answer: BC


Question 9:

You want RMAN to make duplicate copies of data files when using the backup command.

What must you set using the RMAN configure command to achieve this?

A. MAXSETSIZE TO 2;

B. DEVICE TYPE DISK PARALLELISM 2 BACKUP TYPE TO BACKUPSET;

C. CHANNEL DEVICE TYPE DISK FORMAT \’/disk1/%U\’ , \’/disk2/%U\’;

D. DATAFILE BACKUP COPIES FOR DEVICE TYPE DISK TO 2;

Correct Answer: D

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B14117_01/server.101/b10734/rcmconfg.htm http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28270/rcmconfa.htm#BRADV137


Question 10:

You create a table with the period for clause to enable the use of the Temporal Validity feature of Oracle Database 12c.

Examine the table definition:

create table employees (empno number, salary number, deptid number, name varchar2(100), period for employee_time);

Which three statements are true concerning the use of the Valid Time Temporal feature for the EMPLOYEES table? (Choose three.)

A. The valid time columns employee_time_start and employee_time_end are automatically created.

B. The same statement may filter on both transaction time and valid temporal time by using the AS OF TIMESTAMP and PERIOD FOR clauses.

C. The valid time columns are not populated by the Oracle Server automatically.

D. The valid time columns are visible by default when the table is described.

E. Setting the session valid time using DBMS_FLASHBACK_ARCHIVE.ENABLE_AT_VALID_TIME sets the visibility for data manipulation language (DML), data definition language (DDL), and queries performed by the session.

Correct Answer: ABC

A: To implement Temporal Validity(TV), 12c offers the option to have two date columns in that table which is having TV enabled using the new clause Period For in the Create Table for the newly created tables or in the Alter Table for the existing ones. The columns that are used can be defined while creating the table itself and will be used in the Period For clause or you can skip having them in the table\’s definition in the case of which, the Period For clause would be creating them internally.


Question 11:

Which two statements are true when row-archival management is enabled? (Choose two.)

A. Visibility of the ORA_ARCHIVE_STATE column is controlled by the row archival visibility session parameter.

B. The ORA_ARCHIVE_STATE column is updated manually or by a program that can reference activity tracking columns, to indicate that a row is no longer considered active.

C. The row archival visibility session parameter defaults to all rows.

D. The ORA_ARCHIVE_STATE column is visible if it is referenced in the select list of a query.

E. The ORA_ARCHIVE_STATE column is updated automatically by the database based on activity tracking columns, to indicate that a row is no longer considered active.

Correct Answer: BD


Question 12:

Examine the initialization parameter that is set in the PFILE:

DB_CREATE_FILE_DEST =\’/u01/app/oracle/oradata/\’

You execute the following command to create CDB1 container database (CDB):

SQL>CREATE DATABASE CDB1 DEFAULT TABLESPACE users DEFAULT TEMPORARY TABLESPACE temp UNDO TABLESPACE Undotbsl ENABLE PLUGGABLE DATABASE SEED SYSTEM DATAFILES SIZE 125M AUTOEXTEND ON NEXT 10M MAXSIZE UNLIMITED SYSAUX DATAFILES SIZE 100M;

Which three statements are true? (Choose three.)

A. It creates a multitenant container database with a root and a seed pluggable database (PDB) that are opened in read-write and read-only modes, respectively.

B. The files created for both the root and seed databases use Oracle Managed Files (OMF).

C. It creates a multitenant container database with the root and seed databases opened and one PDB mounted.

D. It sets the users tablespace as the default for both the root and seed databases.

E. undotbs1 is used as the undo tablespace for both the root and seed databases.

F. It creates a multitenant container database with the root database opened and the seed database mounted.

Correct Answer: ABE


Question 13:

Examine the steps to configure Oracle Secure Backup (OSB) for use with RMAN:

1.

Create media families for data files and archived redo log files.

2.

Configure database backup storage selectors or RMAN media management parameters.

3.

Create an OSB user preauthorized for RMAN operations.

4.

Configure RMAN Access to the OSB SBT.

5.

Disable Non-Uniform Memory Access (NUMA) awareness by setting the ob_ignore_numa parameter to 0.

Identify the steps in the correct order.

A. 1, 4, 3, 2, 5

B. 1, 3, 4, 5, 2

C. 4, 3, 1, 2, 5

D. 4, 3, 5, 1, 2

Correct Answer: C


Question 14:

Examine the RMAN command:

RMAN> SET ENCRYPTION IDENTIFIED BY ON FOR ALL TABLESPACES; RMAN> BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG;

Which type of encryption is used for the backup performed by using this command?

A. password-mode encryption B. dual-mode encryption

C. transparent encryption

D. default encryption

Correct Answer: A

Reference:

http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28270/rcmbckad.htm#CEGEJABH (to make password ç’­ncrypted backups)


Question 15:

The following parameters are set for your Oracle 12c database instance:

OPTIMIZER_CAPTURE_SQL_PLAN_BASELINES=FALSE OPTIMIZER_USE_SQL_PLAN_BASELINES=TRUE

You want to manage the SQL plan evolution task manually. Examine the following steps:

1. Set the evolve task parameters.

2. Create the evolve task by using the DBMS_SPM.CREATE_EVOVLE_TASK function.

3. Implement the recommendations in the task by using the DBMS_SPM.IMPLEMENT_EVOLVE_TASK function.

4. Execute the evolve task by using the DBMS_SPM.EXECUTE_EVOLVE_TASK function.

5. Report the task outcome by using the DBMS_SPM.REPORT_EVOLVE_TASK function.

Identify the correct sequence of steps.

A. 2, 4, 5

B. 2, 1, 4, 3, 5

C. 1, 2, 3, 4, 5

D. 1, 2, 4, 5

Correct Answer: B


Tagged: Tags