Free Sharing Updated DES-4121 VCE and PDF Exam Practice Materials

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your DECS-IE – Implementation Engineer Mar 29,2022 Hotest DES-4121 vce PowerEdge Specialist Exam for Implementation Engineer exam. We will assist you clear the Latest DES-4121 vce exam with DECS-IE – Implementation Engineer DES-4121 dumps. We latest DES-4121 dumps are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest DES-4121 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the DES-4121 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our DES-4121 dumps.We have sample questions for DES-4121 free dumps. You can download and check the real questions of updated DES-4121 dumps.

Question 1:

A technician needs to replace a server component with orange tabs/releases. Which set of paired steps should the technician take to complete this task?

A. Power off the server Apply anti-static procedures

B. Remove power cables Cold swap the component

C. Cold swap the component Apply anti-static procedures

D. Hot swap the component Apply anti-static procedures

Correct Answer: D

Reference https://www.sos.state.co.us/pubs/elections/VotingSystems/DVS-DemocracySuite/documentation/Dell_Poweredge_R630_Owner_Manual.pdf (84)


Question 2:

A technician creates two virtual disks and assigns a dedicated hot spare to each virtual disk. They also create a global hot spare. A drive fails on the second virtual disk. What is the result?

A. Dedicated hot spare for the virtual disk replaces the failed drive.

B. Global hot spare replaces the failed drive.

C. Copyback operation occurs between the failed drive and the dedicated hot spare.

D. Copyback operation occurs between the failed drive and the global hot spare.

Correct Answer: B

Refe https://www.dell.com/support/article/pk/en/pkbsd1/sln305775/dell-poweredge-how-to-assign-a-hard-drive-in-global-hot-spare-?lang=en


Question 3:

What can a technician do to ensure that no malicious code can be introduced into any of the servers through physical access?

A. Set USB 3.0 to disabled

B. Set Secure Boot Policy to enabled

C. Set User Accessible Ports to disabled

D. Set UEFI Variable Acces to disabled

Correct Answer: C


Question 4:

A user has a fully configured PowerEdge R640 and an iSM installed on their Windows 2016 operating system. They now want to install OMSA to enable them to have alerts sent out in-Band to a management console. What does the user need to consider?

A. OMSA can be installed on the same operating system with ISM, provided both OMSA and iSM have the same firmware version revisions.

B. iSM must be uninstalled before OMSA is installed.

C. iSM must be installed before OMSA can be installed.

D. OMSA can be installed on the same operating system with iSM without restrictions.

Correct Answer: D


Question 5:

A server is equipped with 2 CPUs and 12x 8 GB DIMMs, for a total of 96 GB. The OS is not seeing all the memory. Which memory mode should be configured so that all memory is seen by the OS?

A. Mirroring

B. Advanced ECC

C. Optimizer

D. Sparing

Correct Answer: C

Reference https://www.dell.com/support/article/pk/en/pkbsd1/sln155709/memory-modes-in-dual-processor-11th-generation-poweredge-servers?lang=en#Sparing


Question 6:

A technician is creating a virtual disk in the DRAC (2x 4 TB NL-SAS in RAID 1) to install Windows 2016. They manually boot to the OS installation media without using the Lifecycle Controller OS Deployment wizard. Only the first 2048 GB on the virtual disk can be partitioned. How should the technician obtain access to the remaining 2 TB (approximately) of storage?

A. Delete the 4 TB virtual disk and create a virtual (boot) disk no longer than 2048 GB.

B. Upgrade to a newer version of the operating system.

C. Use the lifecycle Controller\’s OS Deployment Wizard to deploy the OS on this server.

D. Use F2 to go into the BIOS, change the BIOS boot mode to UEFI, and try again.

Correct Answer: C


Question 7:

A technician plugs in a server that has dual power supply units. After powering on the system, they notice that the power supply status indicators blink green then turn off. What troubleshooting steps should the technician take to resolve this issue?

A. Set the power supply redundancy option to `No Redundancy\’

B. Check that the PSUs are not connected to a 240VAC source

C. Update the iDRAC firmware to enable control of new PSU features

D. Check that the PSUs are the same efficiency, feature set, health status, and supported voltage

Correct Answer: D

Reference https://qrl.dell.com/Files/en-us/Html/Manuals/R630/Power indicator codes=GUID-FBD2281B-1608-4FF8-9AFE-4E33BB6FF810=1=en-us=.html


Question 8:

Eight new servers have arrived at a datacenter. All use static IP addresses for iDRAC. The technician needs to enable these servers to contact the DHCP server on the network to obtain new IP addresses. What method can the technician use to quickly switch to DHCP?

A. Reboot each server to enable DHCP default settings

B. Boot into CTRL S and change iDRAC settings to DHCP

C. Use the LCD panel to input a new IP address

D. Log in to the iDRAC and enable DHCP

Correct Answer: D

Reference https://www.dell.com/support/article/pk/en/pkbsd1/sln306877/dell-poweredge-how-to-configure-the-idrac-9-and-the-lifecycle-controller?lang=en


Question 9:

A technician is setting up a previously used server. Upon power up, the PERC alerts them to the presence of a foreign configuration. In the iDRAC storage section, the technician checks Foreign View. The foreign array configuration is the same as the configuration needed for the new project. What is a recommended way to prepare the disks for the new project?

A. Edit the foreign configuration and set it to Ready

B. Import the foreign configuration and perform a full initialization

C. Format the foreign configuration and clear the controller configuration

D. Access the Ctrl R utility, clear the foreign configuration and set up array as needed

Correct Answer: D

Reference https://www.dell.com/community/PowerEdge-HDD-SCSI-RAID/PERC-H310-active-drives-are-listed-in-foreign-config/td-p/6126153


Question 10:

A technician is working on an operational PowerEdge R640 server that cannot be rebooted. Observing that all drives are hot-swappable devices, the technician decides to remove a drive that has been giving intermittent errors. After the single drive is removed the operating system crashes. What could have caused the operating system to crash?

A. System Lockdown mode was enabled, which does not allow any component to be hot-swapped

B. iDRAC was not configured for hot-swappable components

C. Drive was part of a RAID 0 virtual disk

D. PERC was configured to allow a single drive removal

Correct Answer: C


Question 11:

A technician receives an email alert that one of the drives on a server has failed. Upon replacing the bad drive, they receive a second email alert that the same drive has failed. The technician installs the replacement drive in another server and it works correctly. What is a valid troubleshooting step for this issue?

A. Replace the PERC

B. Recreate the RAID array

C. Perform a full initialization on the replacement drive

D. Verify that the drive firmware is up to date

Correct Answer: D


Question 12:

A system administrator needs to install OpenManage Server Administrator on 200 servers. What is the quickest way to meet this requirement?

A. Use the Lifecycle Controller to install OpenManage Server Administrator on each server.

B. Install OME and push OpenManage Server Administrator to all 200 servers.

C. Use Microsoft utilities to automate the deployment of OpenManage Server Administrator.

D. Download OpenManage Server Administrator from Dell.com and install on each server.

Correct Answer: D

Reference https://www.dell.com/support/home/pk/en/pkbsd1/drivers/driversdetails?driverid=r89613


Question 13:

A new Dell customer is ordering servers that have very specific firmware dependencies. Any replaced parts of the same type must match the replaced original part identically. The procedure must be as simple as possible with minimal risk. What action should a technician take to accomplish this goal?

A. Enable the Match Firmware of Replaced Part setting in the system BIOS

B. Install and configure a repository manager

C. Configure servers to access the remote firmware repository

D. Enable the Collect System Inventory On Restart (CSIOR) attribute

Correct Answer: D


Question 14:

A technician needs to update the iDRAC license on a PowerEdge R740 server from Express to Enterprise. The server has the following components:

2x CPUs 384 GB RAM 6x 1 TB drives 1x PSU

The server is powered down but connected to active AC. The user wants it to stay powered down and not connect to any networks. No errors are presently displayed.

How can the technician upgrade the license?

A. The license cannot be upgraded because the user will not allow the server to be powered on

B. The license cannot be upgraded on a single PSU system

C. Power on the server then connect to the iDRAC and upgrade iDRAC license before powering the server down

D. Connect to the iDRAC GUI and upgrade the iDRAC license while the server is powered down.

Correct Answer: C


Question 15:

A user has a server with only one processor installed with 6x 32 GB RDIMMs. A technician was asked to install a second processor. After installing the second processor, the technician finds that the second processor is not operational. What should be done to make the second processor operational?

A. The second CPU socket needs to be enabled

B. Logical processing must be enabled in the BIOS

C. The iDRAC license needs to be at either Express or Enterprise levels

D. The RDIMMs need to be moved so that there are three RDIMMs on each CPU

Correct Answer: D


Tagged: Tags