[Newest Version] Free sk0-005 PDF and Exam Questions Download 100% Pass Exam

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your CompTIA Server Apr 24,2022 Newest sk0-005 pdf dumps CompTIA Server Certification Exam exam. We will assist you clear the Latest sk0-005 practice exam with CompTIA Server sk0-005 real exam questions. We sk0-005 practice tests are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest sk0-005 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the sk0-005 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our sk0-005 dumps.If you need to check sample questions of the sk0-005 free dumps, go through the Q and As from sk0-005 dumps below.

Question 1:

Which of the following is typical of software licensing in the cloud?

A. Per socket

B. Perpetual

C. Subscription-based

D. Site-based

Correct Answer: C


Question 2:

A server administrator wants to run a performance monitor for optimal system utilization. Which of the following metrics can the administrator use for monitoring? (Choose two.)

A. Memory

B. Page file

C. Services

D. Application

E. CPU

F. Heartbeat

Correct Answer: AE


Question 3:

After configuring IP networking on a newly commissioned server, a server administrator installs a straight- through network cable from the patch panel to the switch. The administrator then returns to the server to test network connectivity using the ping command. The partial output of the ping and ipconfig commands are displayed below:

The administrator returns to the switch and notices an amber link light on the port where the server is connected. Which of the following is the MOST likely reason for the lack of network connectivity?

A. Network port security

B. An improper VLAN configuration

C. A misconfigured DHCP server

D. A misconfigured NIC on the server

Correct Answer: D


Question 4:

A user cannot save large files to a directory on a Linux server that was accepting smaller files a few minutes ago. Which of the following commands should a technician use to identify the issue?

A. pvdisplay

B. mount

C. df -h

D. fdisk -l

Correct Answer: C


Question 5:

Following a recent power outage, a server in the datacenter has been constantly going offline and losing its configuration. Users have been experiencing access issues while using the application on the server. The server technician notices the data and time are incorrect when the server is online. All other servers are working. Which of the following would MOST likely cause this issue? (Choose two.)

A. The server has a faulty power supply

B. The server has a CMOS battery failure

C. The server requires OS updates

D. The server has a malfunctioning LED panel

E. The servers do not have NTP configured

F. The time synchronization service is disabled on the servers

Correct Answer: CF


Question 6:

A company has implemented a requirement to encrypt all the hard drives on its servers as part of a data loss prevention strategy. Which of the following should the company also perform as a data loss prevention method?

A. Encrypt all network traffic

B. Implement MFA on all the servers with encrypted data

C. Block the servers from using an encrypted USB

D. Implement port security on the switches

Correct Answer: D


Question 7:

A systems administrator is setting up a server on a LAN that uses an address space that follows the RFC 1918 standard. Which of the following IP addresses should the administrator use to be in compliance with the standard?

A. 11.251.196.241

B. 171.245.198.241

C. 172.16.19.241

D. 193.168.145.241

Correct Answer: C

Reference: https://whatis.techtarget.com/definition/RFC-1918


Question 8:

An administrator needs to perform bare-metal maintenance on a server in a remote datacenter. Which of the following should the administrator use to access the server\’s console?

A. IP KVM

B. VNC

C. A crash cart

D. RDP

E. SSH

Correct Answer: D

Reference: https://phoenixnap.com/blog/what-is-bare-metal-server


Question 9:

A technician needs to provide a VM with high availability. Which of the following actions should the technician take to complete this task as efficiently as possible?

A. Take a snapshot of the original VM

B. Clone the original VM

C. Convert the original VM to use dynamic disks

D. Perform a P2V of the original VM

Correct Answer: A

Reference: https://forsenergy.com/en-us/virtual_help/html/1325909c-5878-4674-a152-3fd3d4e8e3c6.htm


Question 10:

A server administrator receives a report that Ann, a new user, is unable to save a file to her home directory on a server. The administrator checks Ann\’s home directory permissions and discovers the following:

dr-xr-xr– /home/Ann

Which of the following commands should the administrator use to resolve the issue without granting unnecessary permissions?

A. chmod 777 /home/Ann

B. chmod 666 /home/Ann

C. chmod 711 /home/Ann

D. chmod 754 /home/Ann

Correct Answer: D

Reference: https://linuxize.com/post/what-does-chmod-777-mean/


Question 11:

Which of the following documents would be useful when trying to restore IT infrastructure operations after a non-planned interruption?

A. Service-level agreement

B. Disaster recovery plan

C. Business impact analysis

D. Business continuity plan

Correct Answer: C


Question 12:

A systems administrator is setting up a new server that will be used as a DHCP server. The administrator installs the OS but is then unable to log on using Active Directory credentials. The administrator logs on using the local administrator account and verifies the server has the correct IP address, subnet mask, and default gateway. The administrator then gets on another server and can ping the new server. Which of the following is causing the issue?

A. Port 443 is not open on the firewall

B. The server is experiencing a downstream failure

C. The local hosts file is blank

D. The server is not joined to the domain

Correct Answer: D


Question 13:

A systems administrator is preparing to install two servers in a single rack. The administrator is concerned that having both servers in one rack will increase the chance of power issues due to the increased load. Which of the following should the administrator implement FIRST to address the issue?

A. Separate circuits

B. An uninterruptible power supply

C. Increased PDU capacity

D. Redundant power supplies

Correct Answer: C


Question 14:

Which of the following is a method that is used to prevent motor vehicles from getting too close to building entrances and exits?

A. Bollards

B. Reflective glass

C. Security guards

D. Security cameras

Correct Answer: A

Reference: https://en.wikipedia.org/wiki/Bollard


Question 15:

A technician is installing a variety of servers in a rack. Which of the following is the BEST course of action for the technician to take while loading the rack?

A. Alternate the direction of the airflow

B. Install the heaviest server at the bottom of the rack

C. Place a UPS at the top of the rack

D. Leave 1U of space between each server

Correct Answer: A


Tagged: Tags