[PDF and VCE] Free Share 1Z0-982 PDF Exam Preparation Materials with Real Exam Questions

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your Oracle Cloud 1Z0-982 Oracle Enterprise Planning and Budgeting Cloud Service 2017 Implementation Essentials exam. We will assist you clear the 1Z0-982 exam with Oracle Cloud 1Z0-982 pdf. We 1Z0-982 vce are the most comprehensive ones.

Visit our site to get more 1Z0-982 Q and As:https://www.itexambus.com/1z0-982.html (93 QAs Dumps)
Question 1:

What are three considerations one must make before converting from a Planning and Budgeting Cloud (PBCS) application to Enterprise Planning and Budgeting Cloud (EPBCS)? (Choose three.)

A. The PBCS application is not a standard currency application.

B. Having a license for EPBCS.

C. The PBCS application does not use Data Management.

D. The PBCS application artifact names do not use any of the following prefixes: oep_, ofs_, owp_, ocx_, and opf_.

E. The PBCS Period dimension is renamed to “Periods” first.

Correct Answer: ACD

Reference: https://docs.oracle.com/en/cloud/saas/planning-budgeting-cloud/epbca/conversion_considerations_pbcs_to_epbcs_100x639ccf07.html


Question 2:

What is the correct sequence of steps for enabling each business process framework?

A. Enable the framework, refresh the database

B. Enable the framework, configure the framework, run post configuration tasks

C. Configure the framework, refresh the database

D. Run pre configuration tasks, enable the framework, configure the framework

Correct Answer: D


Question 3:

Which three Financial framework members within the Plan Element dimension allow for forecast and plan data entry? (Choose three.)

A. OFS_Direct Input

B. OFS_Input

C. OFS_Form Entry

D. OFS_Trend

E. OFS_% Increase/(Decrease)

Correct Answer: ABD

OFS_Trend Based Calculation / OFS_Rolling Trend Based Calc–Rules are run on save for driver and trend forms to calculate accounts based on the selected trend. References: https://docs.oracle.com/cloud/latest/pbcs_common/EPBCA/EPBCA.pdf


Question 4:

When calculating a tiered type of tax, what should be the selected `Maximum Value Type\’?

A. Threshold Amount

B. Percentage of Taxable Earnings

C. Percentage of Salary

D. Flat Amount

E. Percentage of Overall Earnings

Correct Answer: A

Setting the Maximum Value Type to Threshold Amount is available only for Taxes (not Additional Earnings or Benefits). If the Maximum Value Type is set to Threshold Amount, then the threshold of each tier drives the tiered calculations. The

application applies all tiers to the default assignment, as appropriate, regardless of the tier assigned as a default.

References:

https://docs.oracle.com/cloud/latest/pbcs_common/EPBCA/wf_about_maximum_value_typ e_110x00c2886b.htm


Question 5:

Which financial framework member within the Plan Element dimension stores the aggregated value of all driver-derived calculations after adjustments have been applied?

A. OFS_Adjustment

B. OFS_Trend

C. OFS_Calculated

D. OFS_Total

Correct Answer: C

The Plan Element dimension delineates the different types and sources of data used in the application. For example:

Total: Calculated–Aggregates the value of all driver-derived calculations.

References:

https://docs.oracle.com/cloud/latest/pbcs_common/EPBCA/fin_about_the_plan_element_di mension.htm#EPBCA-financials_755


Question 6:

Which three items are available sources for loading data with Data Management into Oracle Enterprise Planning and Budgeting Cloud (EPBCS)? (Choose three.)

A. Oracle Financials Cloud

B. Oracle EBS

C. HCM Cloud

D. File

E. Oracle Peoplesoft

Correct Answer: ACD

Reference: https://docs.oracle.com/en/cloud/saas/enterprise-performance-management- common/erpia/GUIDF8001C5A-A922-43C7-A0C6-4025F1EB7BDF.pdf search on source system type.


Question 7:

The company would like to enable Financials, Workforce, and Project frameworks. They would like to plan and forecast the Project dimension in the Financials framework, as well as track employee utilization in the projects framework. Which two actions must they take to ensure that the Project dimension is shared and the data integrated correctly across all three frameworks?

A. In the Projects framework, ensure that the Employee driver-based expense is enabled.

B. In the Workforce framework, rename one of the custom dimensions to “Project” and enable it

C. In the Financials framework, rename one of the custom dimensions to “Project” and enable it

D. In the Workforce framework, ensure that the granularity is at Employee or Employee and Job

Correct Answer: CD

C: In Financials if you are enabling features for the first time, you must define all custom dimensions. You can\’t define these later.

D: Enable and configure Workforce. For integration with Projects, utilization is computed at the employee level, so on the Enable page, for Granularity, select either Employee or Employee and Job.

References: Oracle Cloud, Administering Data Management for Oracle Enterprise Performance Management Cloud, page 2-6 https://docs.oracle.com/cloud/latest/pbcs_common/EPBCA/fin_enabling_financials_feature s_110xdb25742f.htm#EPBCA-GUID-2EAD222E-6ACB-4FC1-BB60-7C207BD96C7F


Question 8:

Which two items are NOT provided as configurable in Enterprise Planning and Budgeting Cloud (EPBCS)? (Choose two.)

A. Capital

B. Public

C. Financial Close

D. Financials

E. Strategic Modeling

Correct Answer: AE

Before users can start strategic planning, you must enable Strategic Modeling. There are no configuration tasks required for Strategic Modeling. There are no configuration tasks required for Strategic Modeling.


Question 9:

If a user is having trouble accessing a specific intersection of data on a form that opens without error, which three actions can an administrator take to help troubleshoot the problem? (Choose three.)

A. Run a system report on Access Control

B. Confirm the user\’s/group\’s dimension access rights

C. Set Dimension Administration auditing within System Reports

D. Run Application Diagnostics

Correct Answer: ABD

A: Reporting on Access Permissions

You can view current access permissions and print reports. To report on current access permissions for users and groups in the application:

Etc.

B: You can assign access rights to members, rearrange the dimension member hierarchy, and share members of the Entity, Account, and user-defined custom dimensions.

D: To launch the application monitor:

Click the Navigator icon , and then under Monitor and Explore, click Application Diagnostics.

Etc.

References:

https://docs.oracle.com/cloud/latest/pbcs_common/PFUSA/reporting_on_access_permissio ns.htm#PFUSA-planning_fuse_admin_book_cloud_135


Question 10:

Which item lists the available types of mapping in Data Management?

A. Explicit, Range, In, MultiDim, As

B. Explicit, Between, In, MultiDim, Like

C. Explicit, Range, In, Ignore, Like

D. Explicit, Range, In, MultiDim, Like

Correct Answer: B

The five types of member mappings are :

References: Oracle Cloud, Administering Planning for Oracle Enterprise Planning and Budgeting Cloud, page 3-39


Question 11:

What Enterprise Planning and Budgeting Cloud (EPBCS) card in the Application cluster was built to navigate administrators through maintenance activities?

A. Data Maps

B. Overview

C. Settings

D. Valid Intersections

E. Configure

Correct Answer: C

The Application cluster and these cards in the Application cluster: Settings, Migration

Note: A cluster is a grouping of cards. You must first create a cluster and then you can assign cards to it.

References:

https://docs.oracle.com/cloud/latest/pbcs_common/PFUSA/removing_navigation_flows_car ds_and_tabs_132xdb28c957.htm#PFUSA-GUID-B98D20C8-34F5-4232-8AA9- FE8832B1F4FC


Question 12:

Which REST API Method would be used to execute a job in Planning and Budgeting Cloud (PBCS)?

A. POST

B. GET

C. PUT

D. Execute

Correct Answer: A

Reference: https://docs.oracle.com/en/cloud/saas/enterprise-performance-management- common/prest/quick_reference_table_rest_api_resource_view.html


Question 13:

A group of users wants to see last year\’s actuals as a reference when inputting their next year forecast. Which two are recommended methods for creating this web form display? (Choose two.)

A. Create two simple web forms ?one for last year\’s actuals and one for next year\’s forecast

B. Create a composite web form ?one form displays last year\’s actuals and one form displays next year\’s forecast

C. Create a navigation flow with multiple web forms displayed across vertical or horizontal tabs in a card

D. Create one simple web form displaying the forecast and a report displaying the actuals

E. Create a custom dashboard with a split canvas ?one area shows last year\’s actuals and one area shown next year\’s forecast

Correct Answer: CD


Question 14:

Several users continuously use custom-created formulas in Excel to supplement their Planning form inputs. What is another design alternative to reduce offline Excel maintenance?

A. Ad hoc forms

B. Reports

C. Smart forms

D. Cell commentary

E. Smart push

Correct Answer: C

With Smart Forms you use your Own Excel Formulas in Planning.

References: Oracle Cloud, Administering Planning for Oracle Planning and Budgeting Cloud, page 9-12


Question 15:

An organization adds a dimension to their Enterprise Planning and Budgeting Cloud (EPBCS) Planning application. Assuming that Data Management is being utilized, which step would need to be executed?

A. Navigate to the Import Format screen in Data Management. Select the Import Format for the EPBCS application. Run the “Refresh Members and Metadata” action to update dimensions.

B. Navigate to the Target Application screen in Data Management, and select the EPBCS application. Run the “Refresh Members and Metadata” action to update dimensions.

C. Navigate to the Target Application screen in Data Management, and select the EPBCS application. Run the “Refresh Metadata” action to update dimensions.

D. Navigate to the Application Dimensions screen in Data Management. Refresh dimensions using the “Update Application” action.

Correct Answer: C

References: https://docs.oracle.com/cd/E60665_01/epm- common/ERPIA/erpi_reg_target_app.htm#ERPIA-epmi_target_app_2


Visit our site to get more 1Z0-982 Q and As:https://www.itexambus.com/1z0-982.html (93 QAs Dumps)

Tagged: Tags