SPLK-3003 the Most Up to Date VCE And PDF Instant Download

Attention please! Here is the shortcut to pass your Newest SPLK-3003 vce exam! Get yourself well prepared for the Splunk Certifications Mar 23,2022 Latest SPLK-3003 vce Splunk Core Certified Consultant exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update SPLK-3003 actual tests. With We latest SPLK-3003 vce, you’ll pass the Splunk Certifications Hotest SPLK-3003 vce Splunk Core Certified Consultant exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest SPLK-3003 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the SPLK-3003 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our SPLK-3003 dumps.Do you what to see some samples before SPLK-3003 exam? Check the following SPLK-3003 free dumps or download SPLK-3003 dumps here.

Question 1:

How does Monitoring Console (MC) initially identify the server role(s) of a new Splunk Instance?

A. The MC uses a REST endpoint to query the server.

B. Roles are manually assigned within the MC.

C. Roles are read from distsearch.conf.

D. The MC assigns all possible roles by default.

Correct Answer: C


Question 2:

A customer has asked for a five-node search head cluster (SHC), but does not have the storage budget to use a replication factor greater than 2. They would like to understand what might happen in terms of the users\’ ability to view historic scheduled search results if they log onto a search head which doesn\’t contain one of the 2 copies of a given search artifact.

Which of the following statements best describes what would happen in this scenario?

A. The search head that the user has logged onto will proxy the required artifact over to itself from a search head that currently holds a copy. A copy will also be replicated from that search head permanently, so it is available for future use.

B. Because the dispatch folder containing the search results is not present on the search head, the user will not be able to view the search results.

C. The user will not be able to see the results of the search until one of the search heads is restarted, forcing synchronization of all dispatched artifacts across all search heads.

D. The user will not be able to see the results of the search until the Splunk administrator issues the apply shcluster-bundle command on the search head deployer, forcing synchronization of all dispatched artifacts across all search heads.

Correct Answer: A


Question 3:

Monitoring Console (MC) health check configuration items are stored in which configuration file?

A. healthcheck.conf

B. alert_actions.conf

C. distsearch.conf

D. checklist.conf

Correct Answer: D

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.1.0/DMC/Customizehealthcheck


Question 4:

What should be considered when running the following CLI commands with a goal of accelerating an index cluster migration to new hardware?

A. Data ingestion rate

B. Network latency and storage IOPS

C. Distance and location

D. SSL data encryption

Correct Answer: B


Question 5:

Which statement is true about subsearches?

A. Subsearches are faster than other types of searches.

B. Subsearches work best for joining two large result sets.

C. Subsearches run at the same time as their outer search.

D. Subsearches work best for small result sets.

Correct Answer: A

Reference: https://community.splunk.com/t5/Archive/Looking-for-way-to-explain-why-subsearches-are-soslow/m-p/479133


Question 6:

The customer has an indexer cluster supporting a wide variety of search needs, including scheduled search, data model acceleration, and summary indexing. Here is an excerpt from the cluster mater\’s server.conf:

Which strategy represents the minimum and least disruptive change necessary to protect the searchability of the indexer cluster in case of indexer failure?

A. Enable maintenance mode on the CM to prevent excessive fix-up and bring the failed indexer back online.

B. Leave replication_factor=2, increase search_factor=2 and enable summary_replication.

C. Convert the cluster to multi-site and modify the server.conf to be site_replication_factor=2, site_search_factor=2.

D. Increase replication_factor=3, search_factor=2 to protect the data, and allow there to always be a searchable copy.

Correct Answer: D


Question 7:

What is the primary driver behind implementing indexer clustering in a customer\’s environment?

A. To improve resiliency as the search load increases.

B. To reduce indexing latency.

C. To scale out a Splunk environment to offer higher performance capability.

D. To provide higher availability for buckets of data.

Correct Answer: D

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.1.0/Indexer/Howclusteredsearchworks


Question 8:

In a single indexer cluster, where should the Monitoring Console (MC) be installed?

A. Deployer sharing with master cluster.

B. License master that has 50 clients or more.

C. Cluster master node

D. Production Search Head

Correct Answer: C

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.1.0/DMC/WheretohostDMC


Question 9:

Which of the following processor occur in the indexing pipeline?

A. tcp out, syslog out

B. Regex replacement, annotator

C. Aggregator

D. UTF-8, linebreaker, header

Correct Answer: D

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.1.0/Indexer/ Howindexingworks#Event_processing_and_the_data_pipeline


Question 10:

Which configuration item should be set to false to significantly improve data ingestion performance?

A. AUTO_KV_JSON

B. BREAK_ONLY_BEFORE_DATE

C. SHOULD_LINEMERGE

D. ANNOTATE_PUNCT

Correct Answer: C

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.0.6/Data/Configureeventlinebreaking


Question 11:

A customer has a new set of hardware to replace their aging indexers. What method would reduce the amount of bucket replication operations during the migration process?

A. Disable the indexing ports on the old indexers.

B. Disable replication ports on the old indexers.

C. Put the old indexers into manual detention.

D. Put the old indexers into automatic detention.

Correct Answer: D


Question 12:

When a bucket rolls from cold to frozen on a clustered indexer, which of the following scenarios occurs?

A. All replicated copies will be rolled to frozen; original copies will remain.

B. Replicated copies of the bucket will remain on all other indexers and the Cluster Master (CM) assigns a new primary bucket.

C. The bucket rolls to frozen on all clustered indexers simultaneously.

D. Nothing. Replicated copies of the bucket will remain on all other indexers until a local retention rule causes it to roll.

Correct Answer: B

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.1.0/Indexer/Bucketsandclusters


Question 13:

A site from a multi-site indexer cluster needs to be decommissioned. Which of the following actions must be taken?

A. Nothing. Decommissioning a site is not possible.

B. Create an alias for where the new data should be sent.

C. Remove the site from the list of available sites.

D. Remove the site from the list of available sites and create an alias for where the new data should be sent.

Correct Answer: D


Question 14:

A customer wants to implement LDAP because managing local Splunk users is becoming too much of an overhead. What configuration details are needed from the customer to implement LDAP authentication?

A. API: Python script with PAM/RADIUS details.

B. LDAP server: port, bind user credentials, path/to/groups, path/to/user.

C. LDAP server: port, bind user credentials, base DN for groups, base DN for users.

D. LDAP REST details, base DN for groups, base DN for users.

Correct Answer: C

Reference: https://www.learnsplunk.com/splunk-ldap-authentication-configuration.html


Question 15:

A customer has a search cluster (SHC) of six members split evenly between two data centers (DC). The customer is concerned with network connectivity between the two DCs due to frequent outages. Which of the following is true as it relates to SHC resiliency when a network outage occurs between the two DCs?

A. The SHC will function as expected as the SHC deployer will become the new captain until the network communication is restored.

B. The SHC will stop all scheduled search activity within the SHC.

C. The SHC will function as expected as the minimum required number of nodes for a SHC is 3.

D. The SHC will function as expected as the SHC captain will fall back to previous active captain in the remaining site.

Correct Answer: D


Tagged: Tags